Oktober 2023 (Albanië)


Plein Air Albanië  van 2 tot 9 oktober 2023 

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven waar jullie opgehaald worden en naar Vlora gebracht.  Incheck bij de Artist’s Apartment en Cybele’s Apartment in het centrum van de stad. Kennis maken met elkaar onder t genoot van Italians eten bij Pizzeria Amantia.

Dag 2 - We gaan naar de Nivica-canyons. Hoog in de bergen en langs een mooie weg. Nivica-canyons zijn een van de langste canyons van Europa. Er zijn veel watervallen en prachtige plekken waar je kunt genieten van de ongerepte natuur van dit gebied. We zullen in een guesthouse verblijven. Een gebouw volledig in de oude traditionele stijl in het centrum van het dorp. Het eten is volledig biologisch en ambachtelijk. Tradities en een zicht op de canyons zijn het onderwerp van de schildersessie. We hebben ook genoeg tijd om wat van de wilde natuur te verkennen.

 

Dag 3 -Eerste ontbijt met een prachtig uitzicht op de canyons. Na het ontbijt vertrekken we naar Peshtan. De dag verbergt aangename verrassingen en avonturen voor ons. Daarom een ​​korte schildersessie tussen bergen en tradities in het dorp Peshtan. We gaan aquarellen. Daarna lunch en na de lunch een aangename wandeling naar de oevers van Vjosa, de enige wilde rivier in Europa. We nemen de mooie momenten van Vjosa en Peshtan en rijden we verder naar onze eindbestemming; Ferma Albanik. Een boerderij tussen de groene heuvels van de bergachtige Ballaban. Daar staat voor ons een kookworkshop in de programma, een heerlijk diner met de smaken van de ongerepte natuur en een nachtrust omringd door volledige stilte. 

Dag 4 - Wij rijden iets verder op met als "doel" de middeleeuwse brug van Benja te schilderen. Gebouwd in de middeleeuwen, laat het mensen de zwavelrijke rivier oversteken sinds de dagen van het Ottomaanse rijk. Warm water stroomt eronder en biedt een ontspannende traktatie voor degenen die het bezoeken. Lunch doen wij in Permet en verder rijden wij naar onze avond bestemming; Gjirokastra. Een van de mooiste, oudste en opmerkelijkste steden van Albanië, ook de Stad van de Stenen genoemd. Tussen de 17e eeuw architectuur, waar massaal met steen is gebouwd, gaan wij de stad bezoeken en genieten van een invloedrijk traditionele eten. Ons hotel is ook zo een mooi gebouw van de 17e eeuw. 

Dag 5- We gaan straathoeken, oude gebouwen en lopende mensen in Gjirokastra tekenen en aquarelleren. Drie uur lang. Nadien zal ons gezelschap de Ionische kust bereiken. Een zeer mooie gedeelde van Albanie. Wij lunchen onderweg naar eetgelegenheden die wij tegenkomen, waar eten simpel en smaakvol is. Onze bestemming is Qeparo. Een dorp die staat bekend om zijn magnifieke berglandschappen en turkooizen wateren van een ongelofelijke diepte. Wij gaan hier rustige avond tegemoet. Kijken naar de zonsondergang en wandelen langs het strand behoren zeker tot de mogelijkheden. Avondeten en onze slaapplek zijn ook dicht bij de zee en strand.

Dag 6  - Onze schildersessie vinden ook plaats in Qeparo. Vlakbij het oude dorp op een heuvel hoog in de bergen. Na de schildersessie gaat onze reis verder langs blauwe zeeën, kleine dorpjes en berglandschappen. We zullen lunchen in zo'n klein dorpje Dhermi. Onze eindbestemming is Vlorë. Daar vlak bij het strand, bij het traditionele Italiaanse SAPORE DI CASA, gaan we, met huisgemaakte pasta en andere Italiaanse lekkernijen, een "feestje" organiseren. Het "feest" wordt afgesloten met livemuziek. Een breed repertoire aan bekende popsongs die iedereen kan meezingen.

Dag 7  - Onderweg naar Tirana, nemen wij een alternatieve route door de bergen heen en langs een verouderde communistische staalfabriek. Ooit het paradepaardje van de communistische industrie en vandaag een grote ruïne. We gaan het middeleeuwse kasteel van Petrela , verderop aquarelleren. Vervolgens gaan wij Tirana, bezoeken. Een grote drukke hectische stad, vol terrassen, cafés en restaurants. Genoeg keuze om kijkende naar mensen van een drankje te genieten. In de avond gaan wij ook naar een café om met klei te boetseren. Juli, een jonge beeldhouwster, gaat ons begeleiden. 

Dag 8- Terugkeren naar Nederland.

 

Prijs            € 680 p/p (max 8 personen)

Inclusief     vervoer per auto, alle schildersmaterialen,

                    verblijf in Artist's Apartment en Cybele's Apartment,

                   overnachting in Nivice, Ferma-Albanik, Gjirokaster, Qeparo

                   en Tiranna / vliegveld 

                   vervoer van gemaakte kunstwerk naar Nederland.

Exclusief   vliegkaartje,eten en drinken tijdens

                  de 8-daagse excursie

Contact      Arben Brahimaj  +355 695604959/+31 637333604 info@surrealismearben

                  Else Goselink     +31 610663271 

                  Besa Berisha     +31 638490506