Zuid Albanië - een week lang


van 5 tot 12 november   

       5 tot 12 december

       8 tot 15 februari   ( 2024)

       5 tot 12 maart

       5 tot 12 april

     20 tot 27 mei

     14 tot 23 oktober

       5 tot 12 november

       5 tot 12 december

       

       

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven waar u wordt opgehaald en naar Vlora wordt gebracht. Op weg naar Vlora stoppen we bij het heuvelachtige Ardenica. We passeren het 13e-eeuwse klooster op de heuvel, gebouwd op de ruïnes van een heidense tempel van Artemis. Het gebied rond het klooster is een mooie omgeving om foto's te maken. We lunchen in een boerderij in de heuvels; Albanica Wijn. De lunch bestaat geheel uit producten van de boerderij en ook eigen recepten. Tijdens de lunch kunnen we genieten van een idyllisch uitzicht op de heuvels die in de verte richting zee verdwijnen. Winkelen op de boerderij wordt sterk aanbevolen. Olijfolie, wijn, kaas, jam en meer, geheel biologisch en ambachtelijk geproduceerd op de boerderij, zijn voor een redelijk lage prijs te koop. In Vlora checken we in bij Artist's Apartment en Cybele's Apartment, midden in het stadscentrum, vlakbij de LUNGOMARE en het strand. We eten bij "Sofra e Lakrorit", een traditioneel restaurant uit het oosten van het land. Op een avond zo dicht bij de Middellandse Zee, waar de smaak van "dolce vita" hangt in de lucht, mag livemuziek niet ontbreken. Onze one-man-band heeft een enorm repertoire waar iedereen op kan meezingen.

 

Dag 2- We gaan naar Radhima, een dorp in de buurt van Vlora. De blauwe zee, de rotsen "omhuld met wit schuim" door de golven, de bomen en de groene heuvels zullen het onderwerp zijn van onze schildersessie. De kleine lunch is in een restaurant vlakbij de zee. Na de lunch gaan we naar Zvernec. Een klooster op een eilandje midden in de lagune. 15 minuten van het centrum van Vlora. We eten in een van de kleine lokale restaurantjes in het dorp waar regelmatig verse vis op de kaart staat. 's Avonds bezoeken we het historische centrum van Vlora. Een oude Italiaanse architectuur met veel geschiedenis.

 

Dag 3 -We gaan naar de canyons van Nivica. Hoog in de bergen en langs een mooie weg. Nivica canyons zijn een van de langste canyons van Europa. Er zijn veel watervallen en mooie plekjes waar je kunt genieten van de ongerepte natuur van dit gebied.  We rijden nog een stukje verder naar de middeleeuwse brug van Benja. Gebouwd in de Middeleeuwen, stelt het mensen in staat om de zwavelrivier over te steken sinds de tijd van het Ottomaanse rijk. Warm water stroomt naar beneden en biedt een rustgevende behandeling voor degenen die op bezoek komen. We lunchen in Permet en rijden dan naar onze avondbestemming; Gjirokastra . Een van de mooiste, oudste en meest bijzondere steden van Albanië, ook wel de Stad van de Stenen genoemd. Temidden van de 17e-eeuwse architectuur, waar een massieve steen werd gebouwd, zullen we door de stad toeren en genieten van een invloedrijk traditioneel eten. Ons hotel is ook een prachtig 17e eeuws gebouw.

 

Dag 4 - Daarna bereikt onze groep de Ionische kust. Een heel mooi deel van Albanië. We lunchen onderweg naar de restaurants die we tegenkomen, waar het eten eenvoudig en lekker is. Onze bestemming is Qeparo. Een dorp dat bekend staat om zijn prachtige berglandschappen en turquoise wateren met een ongelooflijke diepte. We lunchen op een ander panoramisch punt; Porto Palermo. We bezoeken Dhermi, een ander typisch mediterraan dorp en gaan verder door de bergen naar Llogora om onze eindbestemming te bereiken; Vlora

 

Dag 5 - We bezoeken Berat, ook wel bekend als de stad van 1000 ramen. Een prachtige oude stad waar eeuwen geschiedenis door elkaar lopen. Na een heerlijke kop koffie in een van de "oude" cafés van de stad, gaan we op bezoek en genieten we van alles wat Berat te bieden heeft. Architectuur, winkels en "Onufri", een museum op het hoogste punt van de stad en binnen de muren van het oude kasteel. Het is een museum met Byzantijnse iconen uit de 16e eeuw en biedt ook een kijkje in de tradities en het leven van Berat in die tijd. Hier ook de mogelijkheid om panoramische foto's van de stad te maken. We zullen dineren in Berat waar een traditioneel restaurant ons zal verwelkomen. "Hotel Osumi", een "deel" van 1000 ramen zal ons verwelkomen voor de nacht.

 

Dag 6 - Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Tirana

 

 

Prijs               € 720  p/p (max 8 persone)

Inclusie          vervoer, hotel, gids

Exclusief        eten, drinken,vliegtickets en museumkaartjes

Contact      Arben Brahimaj  +31637333604/+355695604959     info@surrealismearben

                   Besa Berisha      +31638490506