Groen en blauw kerst 2022 (Albanië)

pagina-

pagina+


Oud en Nieuw in Albanië 28 december 2022 tot 2 januari 2023

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven waar jullie opgehaald worden en naar Vlora gebracht.  Incheck bij de Artist’s Apartment en Cybele’s Apartment in het centrum van de stad. Kennis maken met elkaar onder t genoot van Italiaanse eten bij pizzeria Amantia

Dag 2 - Naar Nivica rijden. Een fantastische bestemming door de imposante bergen van Laberia, die eindigen bij de canyons van Nivice; een van de meest indrukwekkende uitzichten die het landschap van Zuid-Albanië biedt. Lunchen doen wij onderweg, omringd door het ruige bergen van Laberia. In Nivice zullen we genieten van het indrukwekkende uitzicht op de gigantische canyons. In het idyllische hotel bovenaan de canyons, waar we zullen slapen, genieten we van een diner met lokale, volledig biologische producten. We bevinden ons in het "groene" gebied van deze kerstreis. 

Dag 3Na nog een laatste blik op de rotsachtige canyons en na het nuttigen van het landelijke ontbijt dat Nivica aanbiedt, vertrekken we naar Gjirokastra. Ook wel "Stenen Stad" genoemd. We zullen deze bijnaam heel goed begrijpen als we Gjirokastra met onze eigen ogen zien. Onderweg stoppen we in Peshtan, een pittoresk dorpje aan de oevers van de Vjosa-rivier, een van de meest exotische van alle rivieren in Europa. In Peshtan zullen we, na een mooie wandeling door het berglandschap rond de Vjosa rivier, ook genieten van een lunch met volledig biologische producten.In de middag bereiken we Gjirokaster. Het kerstavonddiner wordt compleet gemaakt met de fijnste smaken van de Girokastrische keuken. Het hotel waar we zullen overnachten zal zowel traditioneel als traditioneel zijn. 

Dag 4 - 's Ochtends, na het ontbijten gaan we Gjirokastra met de daglicht bezoeken. Na het maken van de laatste foto's van Gjirokastra, vertrekken we naar Sarande. De meest zuidelijke stad van de Albanese kust en onze eerste bestemming in het "blauwe kerst" gebied. We bezoeken de stad die in de verte uitkijkt over Corfu,  Na bezoek gaan we naar het restaurant waar het eerste blauwe kerstdiner op ons wacht. We slapen in een van de hotels van de stad vlakbij de zee.

Dag 5 - Na het ontbijt bezoeken we het nationale archeologische park van Butrint. We zullen de ruïnes van verschillende beschavingen zien en natuurlijk zullen we genieten van het blauwe mediterrane panorama dat ons overal omringt. We verlaten Butrint om naar Himara te vertrekken. Onze tweede "blauwe kerst" bestemming. We zullen erheen reizen door een geweldig panorama van bergen langs de zee. In Himara is onze tweede kerstdiner en brengen wij ook de nacht door.

Dag 6 We verlaten Himara in de ochtend en gaan richting Vlora. De weg gaat verder langs de Albanese Rivièra, langs de bergen met de blauwe zee aan onze linkerhand. In Llogora,1027 m boven zeeniveau, met een fantastisch panorama voor onze ogen, schone lucht en de geur van pijnbomen, zullen we lunchen. Onze laatste nacht in Albanië is in Vlore. Hier wacht ons de laatste "verrassing" van deze groen-blauwe reis; een schilderworkshop.We zullen een van de prachtige landschappen schilderen die we hebben gezien. Het schilderij heeft een afmeting van 30x40 cm. Volledig mogelijk om in het vliegtuig te vervoeren. We dineren in een restaurant aan zee.

Dag 7 - We gaan naar Zvernec om te schilderen. Een klooster op een klein eiland in het midden van de lagune. 15 minuten van Vlora.

Daarna gaan we met de auto ongeveer 1000 m naar de berg bij Vlora om te genieten van een eenvoudige biologische lunch in een restaurant met een panoramisch uitzicht.

De rest van de middag bereidt iedereen zich voor op de reis van morgen; terug naar Nederland

Dag 8 - De groep wordt naar de luchthaven gebracht en terugkeren naar Nederland.

 

Prijs            € 500 p/p (max 8 persoons)

Inclusief     vervoer per auto, alle schildersmaterialen,

                    verblijf in Artist's Apartment en Cybele's Apartment,

                    vervoer van de schilderijen naar Nederland.

Exclusief    vliegreizen, eten en drinken tijdens de 8-daagse excursie

Contact       Arben Brahimaj  +3556 95604959     info@surrealismearben

                    Else Goselink           06 10663271 

                    Besa Berisha           06 38490506