September 2024 (Albanië)


Plein Air Albanië  van 23 tot 30 september 2024 

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven waar jullie opgehaald worden.We rijden naar Berat, ook wel bekend als de stad met 1000 ramen. Een mooi oude stad waar eeuwen geschiedenis met elkaar verweven zijn.  Wij gaan de stad bezoeken en genieten van alles wat Berat te bieden heeft.  Avondeten doen we in Berat  waar een traditioneel restaurant, ons gaat verwelkomen. "Hotel Osumi",een "onderdeel" van die 1000 ramen gaat ons voor de nacht verwelkomen.

Dag 2 - Na het onttbijt gaan wij in Berat schetsen. Traditionele architectuur. mooi pittoresk straathoekjes, mensen, allemaal artistiek onderwerp voor jouw schetsboek. Na de schilderssessie vertrekken wij naar Tomorr. De tweede grote berg van Albanie. Slapen en avondeten doen wij bij een vrij hoog gelegen hotel/restaurant met n mooi uitzicht. 

Dag 3 - Wij gaan in Tomorr aquareleren. Met de auto gaan wij zo hoog mogelijk met als doel een oude tempel op een indrukwekkende hogte. Onze blik reikt uit tot op de zee en zelfs nog verder in Italie. Heel erg indrukwekkend panorama om te schilderen. Rond de middag vertrekken wij richting Laberia. Het gebergte regio van Vlora, waar de tijd heeft stil gestaan. Daar heel hoog en met een mooi uitzicht op zee is Terbac, een dorp vol tradities, ethnografie en mooi landschap. Daar staat ons te wachten een rustige avond midden in de bergen. Daar gaan wij de nacht door brengen.

Dag 4 - Onze eerste sessie is schilderen op het doek met acryl in Terbac. Daarna vertrekken richting de zee. Naar  Porto Romano (Himara) gaan wij een relax middag strand hebben. Strand, zee, rotsen en het oude middeleeuwse Turkse kasteel, gaan de entourage vormen van onze ontspannende middag. Eten doen we in ook vlak bij de zee. Bij een afgelegen simpel restaurant vlakbij het strand. Wij blijven slapen in Qeparo, tussen olijfboomgaarden, omringd door schapen en geiten en gastvrijheid van de dorpsbewoners.     

Dag 5-  Wij blijven een extra dag in Qeparo. Wij hebben een zeer interessante artistiek bezigheid; als eerst gaan wij schetsen maken van schapen en geiten om vervolgens ze in hout te kunnen hakken, daar onder de schaduw van olijfbomen, vlak bij onze overnachtingsplek. In de middag weer aan het strand, genieten van een lui zomerse middag aan de Ionische zee en s'avonds gaan wij naar een restaurant in Himara  eten.

Dag 6  - We rijden langs de adembenemend Albanese riviera. Aan een kant hoge bergen en aan die andere kant blauw zee, met mooi uitzicht op Corfu en twee kleine Griekse eilanden. In Dhermi gaan wij aquareleren. Lunch doen wij in de nationale park van Llogora. Vrij hoog in de bergen boven de zee. Tegen de avond aan zijn wij in Vlora. Een grote stad aan de zee. Eten doen wij bij een of andere kleine locale restaurants waar verse vis regelmatig op de menu staat. In de avond genieten wij van een rustige tijd bij Lungomare (een boulevard langs de zee).

Dag 7  - Wij gaan naar Apollonia rijden om de ruïnes van een oude Romeinse stad, in de buurt van een middeleeuws klooster te schilderen/aquareleren. Lunchen in Ardenica, op een biologische boerderij met eigen producten. In de avond bezoeken wij Tirana

Slapen doen wij bij een leuke hotel 5 minuten lopen van vliegveld.

Dag 8- Terugkeren naar Nederland.

 

Prijs            € 550 p/p (max 8 personen)

Inclusief     vervoer per auto, alle schilder en beeldhouw materialen, les,

                    alle overnachtingen en vervoer van gemaakte kunstwerk naar Nederland.

Exclusief   vliegkaartje,eten en drinken tijdens

                  de 8-daagse excursie en toegangsbewijs bij Apollonia

Contact      Arben Brahimaj  +355 695604959/+31 637333604 info@surrealismearben

                  Else Goselink     +31 610663271 

                  Besa Berisha     +31 638490506