Under construction oktober 2022 (Albanië)

pagina-

pagina+


Plein Air Albanië 2 t/m 9 oktober 2022 

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven waar jullie opgehaald worden en naar Vlora gebracht.  Incheck bij de Artist’s Apartment en Cybele’s Apartment in het centrum van de stad. Kennis maken met elkaar onder t genoot van Italiaanse eten bij pizzeria Amantia

Dag 2 - Naar Apollonia rijden om de ruïnes van een oude Romeinse stad, in de buurt van een middeleeuws klooster te schilderen. Lunchen in Ardenica, op een biologische boerderij met eigen producten. Laat in de middag staat ons een wijnproeverij te wachten. Ook op een pittoreske locatie onderweg naar Vlora.

Dag 3 - We gaan naar Radhima, een dorp dicht bij Vlora. De blauwe zee, rotsen die door de golven worden met wit schuim "geknuffeld", bomen en groene heuvels, worden het onderwerp van onze schilderssessie. Lunch is bij een restaurant vlakbij de zee. Na de lunch gaan we het oude centrum van Vlora bezoeken. Een oude Italiaanse architectuur met veel historie.

Dag 4 - We gaan Berat schilderen, ook wel bekend als de stad met 1000 ramen. Een mooi oude stad waar eeuwen geschiedenis met elkaar verweven zijn. Na de schilderssessie zullen we de stad bezoeken en genieten van alles wat Berat te bieden heeft.  Avondeten doen we naar een klein dorpje in de buurt van Berat, waar een ander biologisch restaurant gaat ons verwelkomen.

Dag 5- We gaan naar Himara, verder naar het zuiden. Onderweg zullen we een traditioneel ontbijt hebben in een straatrestaurant en genieten van het imposante uitzicht op de Llogora-berg, waaruit Corfu en andere Griekse eilanden in de verte te zien zijn. Naar  Porto Romano (Himara) gaan wij schilderen; zee, rotsen en het oude middeleeuwse Turkse kasteel. Eten doen we in de buurt van de zee. Na het eten gaan wij het atelier bezoeken van een zeer interessante kunstenaar die daar woont en daarna een rijden wij door de bergen van Laberia terug naar Vlora.

Dag 6  - We gaan pcknicken naar Laberia. Het gebergte regio van Vlora. Natuurlijk we gaan ook schilderen. Onze auto rijdt door de hoge bergen in, langs dorpen waar tijd stil is gestaan. Daar ergens in het midden van een ruwe natuur bouwen wij onze artistieke kamp en later onze picknick tafel ook nog. 

Dag 7  - We gaan naar Zvernec om te schilderen. Een klooster op een klein eiland in het midden van de lagune. 15 minuten van Vlora.

Daarna gaan we met de auto ongeveer 1000 m naar de berg bij Vlora om te genieten van een eenvoudige biologische lunch in een restaurant met een panoramisch uitzicht.

De rest van de middag bereidt iedereen zich voor op de reis van morgen; terug naar Nederland

Dag 8- De groep wordt naar de luchthaven gebracht en terugkeren naar Nederland.

 

Prijs            € 500 p/p (max 8 persoons)

Inclusief     vervoer per auto, alle schildersmaterialen,

                    verblijf in Artist's Apartment en Cybele's Apartment,

                    vervoer van de schilderijen naar Nederland.

Exclusief    vliegreizen, eten en drinken tijdens de 8-daagse excursie

Contact       Arben Brahimaj  +3556 95604959     info@surrealismearben

                    Else Goselink           06 10663271 

                    Besa Berisha           06 38490506