Mei 2023 (Albanië)


Plein Air Albanië  van 8 tot 15 mei 2023 

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven waar jullie opgehaald worden en naar Vlora gebracht.  Incheck bij de Artist’s Apartment en Cybele’s Apartment in het centrum van de stad. Kennis maken met elkaar onder t genoot van Italiaanse eten bij pizzeria Amantia.

Dag 2 - We gaan Berat schilderen, ook wel bekend als de stad met 1000 ramen. Een mooi oude stad waar eeuwen geschiedenis met elkaar verweven zijn. Na de schilderssessie zullen we de stad bezoeken en genieten van alles wat Berat te bieden heeft.  Avondeten doen we in Berat waar een traditionele restaurant gaat ons verwelkomen. "Hotel Osumi", een "onderdeel" van 1000 ramen gaat ons voor de nacht verwelkomen.

Dag 3 - Terug naar Vlora rijden wij naar Orikum,een kleine stad/dorp 17 km verderop.Behalve zee en stranden Orikum is het centrum van een paar mooie dorpjes, rijk aan tradities en waar een bergachtig natuur onze inspiratiebron van de dag zal zijn. Na de schildersessie gaan wij een bezoek bij de romeinse theater brengen en ook naar een militaire base uit de jaren 60'. Beide bezinigs waard. Eten doen wij naar naar een restaurant met uitzicht op zee. In de avond gaat wij als de groep bij Plazhi i Vjeter (oude strand) in Vlora, waar wij onder het genoot van n glasje wijn kunnen kijken naar de zonsondergang.

Dag 4 - We gaan naar Zvernec om te schilderen. Een klooster op een klein eiland in het midden van de lagune. 15 minuten van Vlora. Eten doen wij bij een of andere kleine locale restaurants van de dorp, waar verse vis regelmatig op de menu staat. In de avond genieten wij wan een rustige tijd bij Lungomare (een boulevard langs de zee).

Dag 5- We gaan naar Himara, verder naar het zuiden. Onderweg zullen we een traditioneel ontbijt hebben in een straatrestaurant en genieten van het imposante uitzicht op de Albanese riviera, waaruit Corfu en andere Griekse eilanden in de verte te zien zijn. Naar  Porto Romano (Himara) gaan wij schilderen; zee, rotsen en het oude middeleeuwse Turkse kasteel. Eten doen we in de buurt van de zee. Na het eten gaan wij het atelier bezoeken van een zeer interessante kunstenaar die daar woont. Wij blijven slapen in Himara

Dag 6  - Onze schildersessie is verderop. In de bergen van Laberia. Het gebergte regio van Vlora, waar tijd stil is gestaan. Daar heel hoog en met een mooi uitzicht op zee is Pilur, een dorp vol tradities en ethnografie. Wij gaan daar model gekleed in traditionele kleding schilderen. Lunch wordt ook traditioneel geregeld en in de avond komen wij terug in Vlora.

Dag 7  - Wij gaan schilderen in de heuvels van Tirana. Daar, bij onze "atelier" in de natuur, gaan wij ook picknicken. Onze andere besteming is Kruja. Het middeleeuwse hoofdstad van Albanie. Een stad vol geschiedenis. Wij gaan daar de oude kansteel en de markt bezoeken. Terwijl het kasteel is door de eeuwen heen tot n ruine gereduceerd, leeft de markt een bruisende leven. Vol met vinkels, kramen en restaurants. In de avond bezoeken wij Tirana. Daar gaan een cafe bezoeken. In het cafe boetseren wij in klei. Juli, een jonge beeldhouwster, gaat ons begeleiden. 

Slapen doen wij bij een leuke hotel 5 minuten lopen van vliegveld.

Dag 8- Terugkeren naar Nederland.

 

Prijs            € 550 p/p (max 8 personen)

Inclusief     vervoer per auto, alle schildersmaterialen,

                    verblijf in Artist's Apartment en Cybele's Apartment,

                   overnachting in Berat,Himara en  Tiranna/vliegveld en

                   vervoer van gemaakte kunstwerk naar Nederland.

Exclusief   vliegkaartje,eten en drinken tijdens

                  de 8-daagse excursie

Contact      Arben Brahimaj  +355 695604959/+31 637333604 info@surrealismearben

                  Else Goselink     +31 610663271 

                  Besa Berisha     +31 638490506